Tymianek to roślina wywodząca się z krajów śródziemnomorskich. Charakteryzuje się ostrym, a jednocześnie ciepłym i przyjemnym aromatem, a także pikantnym i odświeżającym smakiem. Największą popularnością i uznaniem cieszy się w kuchni francuskiej. Znakomicie pasuje do dań warzywnych oraz mięsnych. Doskonale komponuje się z jagnięciną, wołowiną, drobiem i cielęciną. Doskonałe duety tworzy z rybami, pasztetami, zupami, bulionami i jajami. Z powodzeniem można go dodawać również do chleba, masła i majonezu ziołowego.

Tymianek ciekawy aromat nadaje pomidorom, ogórkom, marchwi, szparagom, zielonej fasoli, brokułom, ziemniakom i szpinakowi. Aromatyczna przyprawa słynie także z właściwości leczniczych. Pomaga w trawieniu pokarmów o wysokiej zawartości tłuszczu, działa rozluźniająco na mięśnie gładkie przewodu pokarmowego, zapobiega zakażeniom bakteryjnym i wirusowym, a także działa rozgrzewająco.

Tymianek 20 g

Tymianek 20 g
Tymianek 20 g

jest rośliną obszarów śródziemnomorskich, obecnie uprawianą niemal w całej Europie, zachodniej Azji i północnej Afryce. Ma bardzo szerokie zastosowanie, szczególnie polecany do potraw tłustych. Dodaje się go do zup, sosów, gulaszy, zapiekanek, dań z warzyw i grzybów oraz niemal każdej potrawy zawierającej mięso. Doskonale komponuje się z majerankiem, pietruszką i liściem laurowym.
produkt naturalny, bez glutaminianu sodu

Skład - tymianek 100%
Kraj pochodzenia   POLSKA    Wyprodukowano w Polsce.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka: 48 godzin

Cena: 3,00 zł
szt.
up
Pokaż pełną wersję strony
© 2014 Kącik Smaku