Kolendra to bardzo popularna przyprawa. Najczęściej wykorzystywana jest w kuchni azjatyckiej, choć z powodzeniem odnajduje się również w kuchni polskiej. Doskonale nadaje się do przyprawiania mięs i przygotowywania marynat. Dodana do wypieków (ciast, pieczywa) czyni ich smak wyjątkowym i lekko orientalnym. Kolendra w postaci liści nadaje się do przyprawiania ostrych i łagodnych sosów oraz potraw typu curry. Można ją stosować podobnie, jak suszoną pietruszkę.

Słodkawy smak kolendry, z charakterystyczną pomarańczową nutą, doskonale nadaje się do aromatyzowania zup i gulaszów. W naszym sklepie internetowym, kolendra dostępna jest w rozmaitym wydaniu. Oferujemy zarówno kolendrę w liściach, ziarnach, jak i w postaci mielonej. Wszystkie nasze przyprawy są naturalne, nie posiadają glutaminianu sodu, ani żadnych innych sztucznych barwników. Zapraszamy!

Kolendra liść 20 g

Kolendra liść 20 g
Kolendra liść 20 g

polecany do ostrych i łagodnych sosów, potraw typu curry. Mozna go stosować podobnie, jak suszoną pietruszkę.

produkt naturalny, bez glutaminianu sodu

Skład - kolendra liść 100%
Kraj pochodzenia   Indie    Wyprodukowano w Polsce.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka: 48 godzin

Cena: 4,00 zł
szt.
up
Pokaż pełną wersję strony
© 2014 Kącik Smaku